Skip to content →

Hoe een Kamer in te Richten rondom een Piano

Of het nu een vleugel of een verticale piano is, een groot toetsinstrument trekt de aandacht in een kamer. Het nodigt gasten uit binnen te komen en zichzelf thuis te voelen – of er nu iemand op het instrument speelt of niet. Een juiste plaatsing van de meubels verbetert het geluid en moedigt gasten aan om een langere tijd in de kamer te blijven. Als er eenmaal een beslissing over de plek van de piano genomen is, kan het plannen van andere aspecten van de kamer beginnen.

 

Instructies

1/

Plaats de piano in een deel van de kamer waar geen extreme temperatuurveranderingen plaatsvinden. De piano mag niet aan direct zonlicht blootgesteld worden of vlakbij verwarming of airconditioning staan. Als de piano vlakbij een raam wordt geplaatst, kunnen gordijnen helpen om het licht af te zwakken en het geluid te verbeteren.

 

2/

Positioneer vleugels zo dat de pianist en de opening van de piano uit kijken op de kamer. Dit zorgt ervoor dat de pianist en gasten kunnen communiceren en het geluid van de piano de kamer in kan stromen.

 

3/

Overweeg de piano te plaatsen in een deel van de kamer waar hij een aanvulling is op een architectonisch detail zoals een nis of een erker.

 

4/

Verzacht het voorkomen en de sfeer van de kamer door deze te decoreren met tapijten en zachte, comfortabele stoelen of banken. Comfortabele meubels staan niet alleen gastvrij en gezellig, het compenseert ook de harde lijnen van de piano en verbetert de akoestiek van de kamer. Er moeten genoeg meubels in de kamer staan om conversaties aan te moedigen, of de piano nou gebruikt wordt of niet. Teveel meubels maakt het echter moeilijk om je rond te bewegen en het dempt het geluid in een kamer.

 

5/

Denk na over de gewenste sfeer in de kamer. Lichtgekleurde meubels zorgen voor contrast met de traditionele zwarte of donkerbruine piano’s. Lichtere tinten zorgen ervoor dat de kamer lichter en meer open aanvoelt. Donkerdere of diepere tinten kunnen de kamer formeler laten lijken.

 

6/

Gebruik de kamer om persoonlijke interesses te laten zien. Als kunst, fotografie of een uitgebreide boekencollectie vlakbij de piano worden geplaatst, schept dit een meer persoonlijke sfeer en voelt de ruimte minder als een concertzaal en meer als een thuis aan.

 

Published in Blog Piano