Skip to content →

Jazz spelen? Zo kies je de juiste pianokruk.

Verstelbare pianokruk  –  Hoe kies je een verstelbare pianokruk

Pianospelen kan stressvrij en efficiënt zijn als de muzikant comfortabel kan zitten met de juiste coördinatie en houding. Dit kan enkel een verstelbare pianokruk bieden. Dit artikel geeft je een aantal tips over de aanschaf van je eigen verstelbare pianokruk die aan jouw specifieke eisen voldoet.

Hoewel er op de huidige markt veel vraag is naar verstelbare pianokrukken moet een koper altijd naar een aantal belangrijke punten kijken voordat hij of zij een eigen verstelbare pianokruk aanschaft. Het is niet makkelijk om te investeren in een pianobank maar als je bewust een aantal overwegingen doet zal het een snel en makkelijk proces zijn.

Een verstelbare pianokruk kopen is niet anders dan de aankoop van andere pianobanken. Je moet kijken naar de stijl, het materiaal waarvan de kruk gemaakt is, en alle andere onmisbare kwaliteiten. Hierdoor kun je een productieve en plezierige prestatie neerzetten. Om effectief een verstelbare kruk te kopen zijn hier een aantal tips:

 

Houdt rekening met de stijl van je piano

De verstelbare pianokruk en alle andere pianokrukken moeten passen bij de stijl van jouw piano. Kies een pianokruk die past bij de grootte van je eigen piano. Bestudeer het ontwerp van je eigen piano voordat je een pianokruk aanschaft. Zoek bovendien uit of je piano een grote, rechtopstaande, spinet of keyboard (console) piano is. De kleur van je verstelbare pianokruk moet natuurlijk passen bij de kleur van je piano. Gelukkig is het niet moeilijk om de kleur van een bankje te kiezen want er is een grote verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen beschikbaar voor verstelbare pianobankjes.

 

Vind een gerenommeerde handelaar

Het is belangrijk dat de pianokruk die je kiest van een professionele en gerenommeerde pianokrukhandelaar komt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de pianokruk die je koopt, gemaakt is van duurzame materialen en vervaardigd is met vakmanschap van hoge kwaliteit. Dit is van essentieel belang als je van plan bent de verstelbare piano (in de Engelse tekst noemen ze hier piano maar ik denk dat ze kruk bedoelen!) regelmatig te gebruiken. Als je in het bezit bent van een stevige bank zal je productiviteit verbeteren net als in de loop van het pianospelen je vaardigheden zullen verbeteren. Kies indien mogelijk een gevestigde handelaar die gespecialiseerd is in piano’s en pianobanken.

 

Bepaal je budget

Het kan nuttig zijn om een begroting te maken voor je een verstelbare pianokruk koopt. Verstelbare pianokrukken  komen in verschillende stijlen zoals de dubbele stijl met een opbergvak en de luxe modellen. De prijs varieert afhankelijk van de stijl die je kiest. Uiteraard kost een verstelbare kruk in dubbele stijl meer dan een eenvoudige verstelbare kruk. Als je maar een beperkt budget hebt moet je misschien overwegen om een stoel te kopen die net aan je basisbehoeften voldoet.

 

Online aanschaffen

Je kunt via het internet verstelbare pianokrukken kopen. De meest toegewijde pianoverkopers en speciaalzaken vind je ook online. Online speciaalzaken staan bekend vanwege hun specialisatie in een grote verscheidenheid aan piano’s en pianobanken. Deze zijn zeker weten beschikbaar tegen lage en redelijke prijzen. Verstelbare pianokrukken zijn net als andere pianobankjes beschikbaar bij winkels in de buurt maar ze bestellen via internet is handiger en sneller.

Webwinkels kunnen een goede bron zijn om kwalitatief goede verstelbare pianokrukken en andere pianobankjes te vinden. Bekijk hun producten voordat je een beslissing neemt over je eigen verstelbare pianokruk.

Published in Blog Jazz Piano